Punktträna rumpan med EM-träning

Punktträna rumpan med EM-träning

Hur får man egentligen en vältränad rumpa utan att få större lår? Det är något många undrar över och är det ens möjligt att punktträna rumpa. En fast rumpa gör att kläderna hänger extra snyggt på kroppen. Många av oss sitter ner mycket gör att är det extra viktigt att träna sätet,  rumpan kan blir slapp av att sitta mycket. Många tycker även att det är svårt att träna och aktivera rumpan, det beror på att det är nämligen vanligt att vi tappar kontakten med våra sätesmuskler.

Punktträna rumpan

Talar du med en PT skulle dom säga att det inte är möjligt att punktträna rumpan på gymmet för att det när du väl tränar rumpan så stimulerar du även närliggande muskler, vilket inte är en dålig sak men det kan bli så att  baksida lår växer mer än rumpan osv. För att träna rumpan behöver du ha övningar för rumpan som verkligen tar på rätt ställe. Det kommer krävas många pass på gymmet och dina gener kommer spela roll över vilka resultat du får för att få en större rumpa. Några rekommenderade övningar är att göra stora, klassiska övningar som marklyft, benböj, svingar med kettlebell och kliv på hög bänk, se till aktivera musklerna.

Vill du träna rumpan snabbt?

Teknologin går framåt och vill du träna rumpan snabbt och verkligen få en större rumpa kan du med hjälp av EM-träning punktträna rumpan och få din rumpa växa snabbare än traditionell träning. En session på 30 minuter motsvarar 20 000 sammandragningar. 

Många kvinnor upplever en platt rumpa efter graviditet

Under graviditeten så ändras kvinnas kroppsform och rumpans muskler kan ibland blir underanvända och utsträckta på grund av hållningsförändringarna av magens tillväxt. Men det kan även ske omfördelning av fettreserver resultera i att rumpan blir plattare. Men som tur var går det att träna tillbaka rumpan med rätt rumpmuskelträning. 

En stark sätesmuskulatur hjälper ryggen att inte behöva ta all belastning vid lyft. En vältränad rumpa kan förbättra din kroppshållning, öka förbränningen och minimera risken för skador. 

Hur snabbt du får en vältränad rumpa är svårt, men det beror helt enkelt hur motiverad du är för du kommer behöva träna och varierat. Det finns även många övningar du kan göra hemma för att underhålla rumpan. Underskatta dock inte vardagsmotion, ta trapporna, gå i terräng och försök aktivera magmusklerna och rumpan när du bär saker. 

Liknande artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.