Välj en sport-bh som passar till din träning

Välj en sport-bh som passar till din träning

Precis som vid all form av träning är det viktigt att tänka på att ha sköna träningskläder och särskilt för kvinnor som har lite mer kurvor än vad män normalt sett brukar ha. Den bästa sport-bh som du kan välja är en bh som ger optimalt stöd till brösten och som ger bra komfort. Den både lyfter upp och trycker ihop brösten och är gjord för att brösten inte ska röra sig upp och ner utan sitta där de ska sitta vid din träning.

Att välja rätt sport-bh är inte helt lätt utan man behöver ofta börja med en och utvärdera hur den passar och därefter utifrån den hitta andra alternativ. Det finns modeller som är figursydda, har ventilerande material och former. De flesta är justerbara i axelbanden, finns i flera olika färger. Det är en fördel om kuporna har vaddering som bidrar till ett bra stöd för bysten.

Vid löpning utsätter du brösten för extra belastning och det är därför viktigt att du har sport-bh som ger bra stöd och komfort. På detta sätt minskar du eventuella träningsskador och man kan faktiskt dra liknelsen med att det är lika viktigt som att välja rätt löparskor. Du skyddar dina bröst genom att hålla dem på plats.

Materialval är viktigt och du bör välja ett som andas och absorbera bort fukt från kroppen och som är enkel att tvätta och snabbtorkande. Om du är osäker kan du ofta fråga både i webbutiken eller i den lokala butiken. I samband med dina övriga träningskläder såsom träningsskor eller träningsbyxor är det alltid lite extra roligt om du kan köpa ett matchande set. Både från samma varumärke, färg och modell är att rekommendera. En riktigt bra sport-bh är inte bara funktionell utan är också snygg och ger dig en riktigt bra outfit som passar din träning.

Välja rätt storlek

Det kan ibland vara svårt att hitta rätt storlek eftersom de sällan finns i normal kupstorlek, de flesta butiker brukar istället ange XS-XL. Det är lätt hänt att välja en sport bh som blir för lös över bröstkorgen eller alldeles för tight över brösten. När du väljer en sport bh bör du överväga att välja en med knäppning som passar dig.

Populäraste varumärken av sport-bh:ar

Det finns flera populära varumärken och enligt StylingGuiden.se är dessa några av de populäraste just nu:

  • Nike
  • Swegmark
  • Casall
  • Moving
  • Adidas
  • Shock
  • ICANIWILL
  • Aim’n

Webbutiker som säljer sport-bh:ar

Det finns många webbutiker som säljer sport-bh på nätet. De som erbjuder ett bra sortiment är Stadium, Zalando, Nelly, Intersport, Sportamore, Boozt, Åhlens, Ellos samt ICANIWILL, H&M, Casall, Nike, Aimn, Björn Borg, Adidas.

Sport-bh till olika sporter

Beroende på vilken typ av sport du utövar kan det tänkas att du är i behov av olika typer av sport-bh:ar. De flesta är dock universella och ger ett bra stöd för de flesta sporter och passar därmed både för såväl hög- som lågintensiv träning. För dig som använder en motionscykel räcker det gott med de allra flesta som finns på marknaden idag.

Olika färger till sport-bh

De populäraste färgerna är grå, röd, neongrön, ljusrosa, vit och svart. Normalt sett brukar det finnas ännu fler färger än så att välja bland. Den populäraste färgen brukar vara svart och är något som går att se i utbudet bland butikerna både online och ute på stan.

En bra sport-bh ger tillräckligt med stöd som fungerar bra att både springa och gymma i. Den passar bra både på yogapasset såsom på motionscykeln och håller inne bysten under hela träningspasset. Satsa på din träning och investera i en bra sport-bh!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.