Proteinpannkaka - god som nyttig måltid

Proteinpannkaka – god som nyttig måltid

Proteinpannkakan har oförtjänt lite uppmärksamhet. De är både enkla att tillaga och fantastiskt flexibla som måltid. Dessutom innehåller välkomponerade proteinpannkakor precis allt du behöver efter, eller innan, träningspasset.

Vad gör proteinpannkaka så bra?

Om du väljer ett märke av proteinpannkaka med god kvalitet kan du inta så mycket som 20 mg protein per portion. Utöver högt proteininnehåll finns inte några sötningsmedel och inte heller något socker. Ytterligare anledningar till rättens popularitet är enkelheten, inget passar bättre än snabblagade måltider både före och efter träningen.

Innehållet ger dig rätt energi för att hälsosam träning

För att bygga muskler, få upp kondition eller trimma kroppen krävs rätt mängd och innehåll i den mat du äter. Kosttillskott av diverse slag kan komplettera din kost ihop. Viktigt dock att du får en måltid samtidigt som du tillsätter önskade ämnen och mineraler.

Proteinpannkaka – oerhört flexibel rätt där tillbehören toppar rätten

Enbart proteinpannkaka utan tillbehör är också väldigt gott. Dels för dig som inte tycker om tillbehör till pannkakor, dels när du vill ha något litet och enkelt. Trots att pannkakorna inte innehåller socker eller sötningsmedel får du en trevlig men också neutral smak på pannkakorna. Men för de dagar du önskar en annan kombination, eller känner för att testa något nytt, får du flera konkreta tips här:

 • Keso – ger extra protein och mättar bra
 • Jordgubbar – perfekt när du längtar efter sommaren
 • Hallon – passar alltid men speciellt när sötsuget uppstår
 • Favoritfrukterna – när du ska göra mellanmål eller lunch
 • Chokladpulver – som godis eller kanske en lyxig frukost?
 • Frön enligt tycke och smak – ger också extra tuggmotstånd

Färdig pannkaksmix är inget måste

Vill du inte köpa färdigt pannkakspulver finns möjligheten att ta proteinpulver i sedvanlig pannkakssmet med. Tillskottet ger måltiden mer energi och blir automatiskt nyttigare. Dock medföljer flertalet fördelar om du köper mixen, några du inte lika lätt får i vanliga pannkakor.

Fördelar med färdig pannkaksmix

 1. Njut av härliga amerikanska pannkakor
 2. Ha måltiden klar på några minuter
 3. Fluffiga, goda pannkakor utan mjöl och socker
 4. Var säker på att du får rätt mängd protein
 5. Få tid över till att fixa nyttiga tillbehör

Lämplig tid på dygnet för proteinpannkakor

Som namnet tyder innehåller pannkakorna en större mängd protein. Med proteinet får du en längre mättnadskänsla. Sedan ges även en energikick i samband med måltiden så för att nyttja kicken som bäst kan pannkakorna passa när du ska träna, har tränat eller på morgonen.

En måltid som passar de allra flesta

Med det skrivet kan du äta proteinpannkaka precis när som helst. Rekommendationen är att de passar främst till personer under träning med tanke på att de gynnas av proteintillskottet. Men alla kan njuta av pannkakorna, stora som små. Har du behov av mer protein, vill hitta en ny maträtt eller behöver gå upp i vikt?

Testa och köp en proteinpannkaksmix, kanske är de precis vad du har letat efter. Produkter med hög kvalitet är att föredra vid köp av pannkaksmixen. Då får du en testad pannkaka med väl valda ingredienser. Stort lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.