Träna med motionscykel i hemmet

Träna med motionscykel i hemmet

Det är lätt att man sitter hemma och inte får till sin träning. Med en motionscykel i hemmet så kan du till en billigare peng få ihop din konditionsträning utan att lämna hemmet. Om du har väldigt svårt att få ihop din träning så rekommenderar vi dig att anlita en personlig tränare. Det kan vara en god idé att behärska basövningarna inom styrketräning för att t.ex. förbränna fett. För att få ihop tekniken så kan det vara bra med experthjälp. Sen kan man göra mycket själv i hemmet med egna kroppsvikten.

Fördelar med konditionsträning

Genom att träna högintensivt, det vill säga, där du får upp din puls så att det känns jobbigt så får du in mer syre i kroppen och hjärtat får pumpa så tränar du kroppen på att hantera ”stress” ur ett träningsperspektiv vilket stärker din kropp och din kondition. Det räcker med 15 minuters intensiv konditionsträning ett par gånger i veckan vilket enkelt kan uppnås med en löptur om du gillar att springa, eller en motionscykel eller en cross-trainer.

Efter träningen så kan det vara bra med kosttillskott

Bra mat är 80% brukar man ibland säga i träningssammanhang. Det innebär helt enkelt att oavsett hur mycket eller bra du tränar för att förbränna kalorier så kan det vara ogjort, om du missar att äta bra. Om du pratar med en kostrådgivare så kan det vara så att hen rekommenderar tallriksmodellen eller liknande. Självklart är det alltid ”bäst” att äta näringsriktig och hemmalagad mat i någon mån, men ibland så vill verkligheten annorlunda. Om du ska komma igång med din träning och inte får ihop kosthållningen för att det tar för lång tid att fixa mellanmålet så kan det vara en god idé att använda kosttillskott såsom proteinpulver som ett alternativ.

Kan jag förbränna fett med motionscykling?

Motionscykling i sig är en bra aktivitet för konditionsträning. För att förbränna fett så bör du dock också träna vanlig styrketräning. För det finns flera alternativ såsom grupp-pass eller att anlita en personlig tränare.

Roliga aktiviteter som du orkar med

Det allra viktigaste är att du hittar en aktivitet som blir av och som inte känns för jobbig att genomföra. Det finns många alternativ till att köpa en motionscykel och ha den i hemmet. Om du gillar gruppträning så kan du istället gå på grupp-pass på ditt lokala gym. Eller hugg tag i en träningsintresserad vän? Ett alternativ är att du istället hittar en personlig tränare som kan hjälpa dig med pepp, tips och trix för att träningen ska bli av och en del av ditt vardagsschema.

Vad är bra träning?

Generellt, så kan man säga att bra träning eller en bra träningsform är något som aktiverar hela kroppen och innehåller något moment som gör att du jobbar högintensivt (konditionsträning).

Alternativ till motionscykel

Det finns många alternativ till motionscykel såsom löpträning (då behöver du ett par löparskor) eller en cross-trainer. Det som kan vara intressant är att hitta en expert som kan analysera din rörelseapparat för att undvika skador. Om du känner dig orolig att göra fel inför att komma igång med träningen så rekommenderar vi dig att anlita en personlig tränare på ditt närmast gym.

Orolig över att göra fel med träning

Börja gärna med något enkelt. Om du har en motionscykel så går det inte att göra fel (nästan). Utan det handlar om att köra igång och börja trampa. Det som du ska tänka på; är att undvika att övningar eller moment i din träning, gör ont. Om det gör ont så kontakta gärna en kiropraktor eller sjukgymnast för att få hjälp med att få ordning på din kropp. Du kanske har en gammal skada eller något annat som ställer till det som gör att du undviker att träna. Gör inte det. Istället så kan du få hjälp genom att uppsöka rätt insatser.

Håll dig uppdaterad om det senast kring motionscykling och träning.

Liknande artiklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.